Cranio-sacraalreflexologie

Craniossacraalreflexologie is een voetreflexbehandeling, waarbij de reflexzone ’s van het craniosacraal systeem worden gemasseerd.

Het craniosacrale systeem bestaat uit schedelbeenderen, wervelkolom, vliezen, hersenvocht, bindweefsel, hypofyse en epifyse.

Om het centrale zenuwstelsel heen, van de hersenen tot en met het heiligbeen zitten hersen- en ruggenmergvliezen, waartussen in een ritme, hersenvloeistof stroomt. Dit ritme wordt ook wel de ademhaling van het zenuwstelsel genoemd.

Het ritme wordt door de wervelkolom aangestuurd en wordt via de zenuwbanen naar de rest van het lichaam gebracht. Dit systeem werkt samen met onder anderen onze ademhaling, hart en bloedvaten en ons zenuwstelsel, waardoor al onze lichaamscellen worden bereikt.

Bij problemen raakt dit ritme verstoord. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, zoals hoofd-, nek- schouder- en rugpijn of andere pijnklachten, bewegings- en of coördinatieproblemen, hormonale problemen, slaaploosheid, en stress.

Met craniosacraal reflexologie wordt het ritme beïnvloed door met speciale technieken de hersenen, schedel- en heiligbeenbeenderen, hersenzenuwen, wervelkolom, spieren en het bindweefsel op de voeten te masseren. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam gestimuleerd, om de verstoringen op te lossen.

Van 18 t/m 20 juni 2021 heb ik de bijscholing Cranio Sacraal Reflex Pro, onderwerp Het lymfesysteem gevolgd en van 8 t/m 10 oktober 2021 de bijscholing Cranio Sacraal Reflex Pro, onderwerp het  hormoonsysteem.  

In juni 2022 zal ik de laatste verdiepingsbijscholing Cranio Sacraal Reflex Pro volgen, onderwerp Hart en vaatstelsel.